Home / Uncategorized / GPS op vakantie wordt onmisbaar?

GPS op vakantie wordt onmisbaar?

Heeft u GPS op uw smartphone? Dat is ontzettend handig voor onderweg. U heeft op die manier de mogelijkheid om een wandeling te maken en bij te houden waar u bent, of een foto met locatie te maken. Een wandelvakantie wordt op die manier extra aantrekkelijk. Je zal nooit meer de weg kwijtraken of op plekken uitkomen waar je niet had willen komen. Een wandelreis wordt steeds populairder. Steeds meer mensen wandelen in de bossen, bergen of langs uitgestrekte stranden.

 

Wandeling met GPS

Met name de wandeling met GPS is over het algemeen erg populair bij de mensen die GPS hebben op hun smartphone. Dat heeft vooral te maken met het feit dat het op die manier mogelijk is om de route uit te stippelen en live bij te houden waar u op dat moment bent. U kunt het vergelijken met een kaart die u in de hand heeft, waarop een blauwe pijl meeloopt die aangeeft waar u bent. Zodra u gaat lopen zal de blauwe pijl verschuiven, waardoor GPS op de smartphone ervoor zorgt dat u de weg in ieder geval nooit meer kwijt zal raken.

 

Foto met locatie

Daarnaast zorgt GPS op de smartphone ervoor dat u de mogelijkheid heeft om foto’s te maken, met daaraan gekoppeld de locatie waarop u deze heeft gemaakt. Dat is op het moment van het maken van de foto misschien nog niet zo waardevol, maar wanneer u de foto’s terug gaat kijken weet u op die manier nog precies welke foto bij welk gebied of gebouw hoort. Met name wanneer u veel min of meer vergelijkbare locaties ziet zorgt de GPS op de smartphone ervoor dat u in ieder geval geen last zal hebben van de eventuele verwarring.

 

Afstanden bepalen

Ten derde zorgt GPS op de smartphone ervoor dat u de mogelijkheid heeft om afstanden te bepalen, bijvoorbeeld wanneer u graag een van de bezienswaardigheden wilt bezoeken. U kunt ze opzoeken op de kaart en met behulp van GPS bepalen waar u op dat moment bent. Door vervolgens een route te plannen ziet u hoever het reizen zal zijn, bijvoorbeeld wanneer u wilt gaan lopen. Ook kan de GPS op de smartphone u helpen bij het plannen van een handige route langs de verschillende bezienswaardigheden die u de komende dag wilt gaan bezoeken, lopend of met de auto.

About inyourface

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *